hr en

News

Prijave na seminar ISO 27001 Lead Audior u tijeku

Obavještavamo sve zainteresirane da su prijave za seminar PECB Certified ISO 27001 Lead Auditor u tijeku. Seminar se održava u razdoblju od 14. - 18.09.2020. godine. Prijaviti se mogu putem e-mail adrese: zih@zih.hr Pozivamo sve zaintersirane da iskoriste ovu priliku i sudjeluju na seminaru te pristupe Pecb certifikacijskom ispitu. Više detalja o seminaru možete vidjeti na sljedećem linku: https://zih.hr/hr/seminar/pecb-certified-iso-27001-lead-auditor

Prijavite se na seminar ISO 27001 Foundation

Obavjestavamo sve zainteresirane da su prijave za seminar PECB Certified ISO/IEC 27001 Foundation u tijeku! Iskoristite priliku i sudjelujte na ovom dvodnevnom seminaru te pristupite Pecb certifikacijskom ispitu. Više detalja o seminaru možete vidjeti na sljedećem linku: http://zih.hr/seminar/-pecb-certified-iso-27001:2013-foundation

Uspješno održan seminar ISO 31000 Lead Risk Manager

U razdoblju od 1. - 5. lipnja 2020. godine, ZIH je uspješno održao seminar PECB Certified ISO 31000 Lead Risk Manager. Na seminaru su sudjelovali zaposlenici RBA banke i Ureda za podršku. Ukoliko ste zainteresirani za edukaciju na ovom području kao i polaganje certifikacijskog ispita, molimo više informacija pogledajte OVDJE.

Početak CEKOM projekta Digitalna transformacija prehrambene industrije u ruralnim područjima

Početak projekta Razvoj Centra kompetencija (CEKOM) za digitalnu transformaciju prehrambene industrije u ruralnim područjima U suradnji s tvrtkom Infodom, FOI - Fakultetom organizacije i informatike i ICENT – Inovacijskim centrom Nikola Tesla, ZIH je započeo rad na projektu Centar kompetencija za digitalnu transformaciju prehrambene industrije na ruralnim područjima. Projekt se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova i traje 33 mjeseca. Opći cilj projekta je: 1. povećati apsorpciju digitalnih tehnologija i Industrije 4.0 u ruralnim područjima, 2. povećati konkurentnost dionika u ruralnim područjima i 3. doprinijeti razvoju ruralnih područja i očuvanju naseljenosti. Ovaj poduhvat se sastoji od 8 projektnih cjelina – 1. Razvoja „Smart“ Agriculture-a, 2. Razvoja softverske platforme za potporu odlučivanju u prilagodbi poslovnih sustava (zadruga, OPG-ova, malih i srednjih tvrtki), 3. Razvoja distributivne platforma za prehrambenu proizvodnju, 4. Razvoja softverske platforme za kolaboraciju krajnjih korisnika i prehrambene industrije u ruralnim područjima, 5. Razvoja softvera i portala za samokontrole i sanitarne regulatorne okvire u proizvodnji hrane, 6. Razvoja „Smart Food-a“, 7. Razvoja „Smart Farm-e“ i 8. Razvoja digitalne platforme za distribuciju hrane i usluge doživljaja kroz ruralni i zdravstveni turizam. Od strane ZIH-a u ovom poduhvatu sudjelovat će 5 djelatnika, pri čemu je nositelj jednog i sudionik u tri projektne aktivnosti. U cijelom projektu sudjeluje 30-tak eksperata raznih profila navedenih sudionika.

VIDEO - Uvod u informacijsku sigurnost

Svaki poslovni sustav svoje funkcioniranje temelji na informacijama, one su njegov osnovni resurs i pojavljuju se u različitim oblicima. Mnogobrojne su prijetnje koje mogu ugroziti informacije, npr. neautorizirani pristup, krađa i zlouporaba, napadi virusa, neovlašteno korištenje, itd. Brojne svjetske organizacije izvještavaju o broju napada na informacije i sigurnosnim incidentima koji su se dogodili. Više o navedenoj temi možete poslušati u ovom VIDEU.

VIDEO - Sustav upravljanja kontinuitetom poslovanja (BCMS)

Što sve može utjecati na prekid poslovanja i koje su moguće posljedice? Istraživanja pokazuju kako su posljedice katastrofe koje tvrtke mogu pretrpjeti jako velike, a iznenađuje i broj onih koje moraju potpuno prekinuti svoje poslovanje. Zbog toga je iznimno važno da tvrtka ima odgovarajući Plan upravljanja kontinuitetom poslovanja (Busines Continuity Plan). Više o temi možete poslušati u ovom VIDEU.

OBAVIJEST: COVID-19

Ovim putem želimo obavijestiti sve naše klijente da ZIH prati razvoj situacije vezano uz COVID-19 te slijedimo upute Stožera civilne zaštite RH i Ministarstva zdravstva. Kako bismo spriječili daljnje širenje koronavirusa odlučili smo svoje poslove aktivnosti premjestiti ONLINE.

Seminar ISO 27001 Lead Auditor uspješno održan

U razdoblju od 2. - 6. prosinca 2019. godine, ZIH je uspješno održao seminar PECB Certified ISO 27001 Lead Auditor. Na seminaru su sudjelovali zaposlenici tvrtki Deloitte, FINA, Deloitte revizija iz Slovenije i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Ukoliko ste zainteresirani za edukaciju na ovom području kao i polaganje certifikacijskog ispita, molimo više informacija pogledajte OVDJE.