hr en

News

Održan CISM (Certified Information Security Manager) pripremni seminar za polaganje ispita

U razdoblju od 18. – 20. veljače 2013. godine ZIH je održao CISM (Certified Information Security Manager) pripremni seminar za polaganje ispita. Cilj tečaja bio je pripremiti polaznike za polaganje CISM ispita, a sam tečaj pokrio je sve četiri domene definirane od strane ISACA-e ® (Information Security Governance, Information Risk Management, Information Security Program Development and Management & Incident Management and Response). Materijali za seminar razvijeni su od strane kanadske akreditacijske kuće PECB (Professional Exam Certification Board) te isti nisu sponzorirani niti isporučeni od strane ISACA-e ®. Polaznici seminara bili su djelatnici Integra Group, Zračne luke Zagreb, Centar banke i Primorske banke. Seminar je održala dr.sc. Silvana Tomić Rotim, ovlašteni PECB trener. Komentari polaznika: „Vrlo korisno! Odlično!“

Uspješno završen projekt za Hrvatsku narodnu banku

ZIH je proteklih mjeseci radio na projektu „Provjera plana neprekidnog poslovanja i plana oporavka za sustav velikih plaćanja“ za Hrvatsku narodnu banku. Projekt je završen kroz još jednu uspješnu suradnju s HNB-om.

ZIH je uspješno prošao ISO 27001 certifikacijski audit

S ciljem unaprjeđenja poslovanja i potpune zaštite informacija u uslugama koje pruža svojim korisnicima, ZIH je proteklih mjeseci radio na implementaciji sustava upravljanja informacijskom sigurnošću u skladu s međunarodnom normom ISO 27001:2005.

24. siječnja 2013. godine, certifikacijska tvrtka Bureau Veritas provela je neovisnu procjenu usklađenosti sustava informacijske sigurnosti ZIH-a sa zahtjevima navedene norme te zaključila da je sustav u potpunosti usklađen. Time se ZIH pridružio malobrojnoj zajednici posjednika ovog prestižnog certifikata. 

Proslava uspješne poslovne godine

ZIH je proslavio još jednu vrlo uspješnu poslovnu godinu. Proslava se održala 19.12.2012. godine u restoranu „Gušti su gušti“, u društvu naših dragih prijatelja i poslovnih partnera. Odličnom ugođaju su doprinijeli i tamburaši.

FUPOL radionica

12. i 13.12.2012. održana je radionica u okviru međunarodnog FUPOL projekta. Organizatori radionice su ZIH d.o.o. i Grad Zagreb, koji su i partneri na projektu. Radionicu je vodila dr.sc. Silvana Tomić Rotim, a u radu su sudjelovali i partneri iz Austrije, Njemačke i Španjolske.

Održan seminar 'ISO/IEC 12207 Software life cycle processes'

Održan seminar 'ISO/IEC 12207 Software life cycle processes' 19. prosinca 2012. godine održan je seminar 'ISO/IEC 12207:2008 Software life cycle processes'. Cilj seminara je bio prikazati namjenu, ciljeve, ustrojstvo i praksu primjene norme ISO/IEC 12207. Predavač je bio prof.dr.sc. Zdravko Krakar, a polaznici seminara bili su djelatnici AKD-a te Istarskog vodovoda Buzet.

Održan seminar ISO 22301:2012 Lead Auditor

U razdoblju od 10. – 14. prosinca 2012. godine ZIH je održao ISO 22301:2012 Lead Auditor međunarodno akreditirani seminar. Polaznici seminara bili su djelatnici FINA-e, HRT-a, Trioda-e i Antea Revizije. Seminar je održala Nataša Kučeković, dipl.inf.

Održan seminar 'Uvod u BCM'

26. studenog 2012. godine održan je seminar 'Uvod u BCM' (Business Continuity Management). Predavač je bio prof.dr.sc. Zdravko Krakar, a polaznici seminara bili su djelatnici HEP-a te Primorske banke. Seminar je odlično prihvaćen i ocijenjen iznimno visokim ocjenama.

Održan seminar ISO 27001:2005 Lead Implementer

U razdoblju od 19. - 23. studenog 2012. godine ZIH je održao ISO 27001:2005 Lead Implementer međunarodno akreditirani seminar. Polaznici seminara bili su djelatnici Croatia Lloyda, Hrvatske Lutrije, Banke splitsko-dalmatinske te Antea Revizije. Seminar je održala dr.sc. Silvana Tomić Rotim, direktorica ZIH-a te ovlašteni PECB trener. Ispit je održan 23. studenog 2012. godine.

ZIH doveo Hrvatsku Lutriju do prestižnog WLA certifikata

ZIH je proteklih godinu dana radio na implementaciji sustava upravljanja informacijskom sigurnošću u Hrvatskoj Lutriji, u skladu s međunarodnim standardom ISO 27001:2005 i standardom Svjetske lutrijske organizacije WLA Security Control Standard. Neovisna certifikacijska kuća provela je višednevnu procjenu usklađenosti sustava informacijske sigurnosti s navedenim standardima te zaključila da je sustav u cijelosti usklađen. Time su Hrvatskoj Lutriji dodijeljeni prestižni ISO 27001 i WLA certifikati.